Jurgen Klopp ‘sedikit kecewa’ seri dengan City

By March 20, 2017Rate this post

Jurgen-Klopp-a-little-disappointed-with-Man-City-stalemate

Jurgen Klopp mengakui sedikit kecewa selepas Liverpool seri 1-1 dengan Manchester City di Stadium Etihad, Ahad lalu.

The Reds berada di landasan untuk memintas pasukan Pep Guardiola di liga apabila James Milner meletakkan Liverpool di depan menerusi sepakan penalti pada awal babak kedua.

Sergio Aguero menyamakan kedudukan selepas menampan masuk hantaran rendah Kevin De Bruyne pada pertengahan babak kedua, kedua-dua pihak memiliki peluang untuk menang, namun perlawanan berakhir dengan seri.

Liverpool membazirkan peluang keemasan untuk meraih tiga mata penuh apabila Adam Lallana gagal untuk berhubung dengan hantaran Robert Firmino dengan gawang yang terbuka luas.

Untuk Klopp, terdapat lebih daripada tanda-tanda kekecewaan dalam keputusan akhir. “Jika saya membuat penilaian, saya akan berkata ‘jika anda mengambil satu mata dari Manchester City, maka tiada masalah’, kata beliau.

“Saya fikir kami boleh menang perlawanan ini kerana penjaga gol mereka menampan beberapa percubaan kami.

“Tetapi kami tidak menamatkan permainan itu, kami biarkan mereka pulih sedikit, dan mereka kembali dengan kualiti, mereka mempunyai satu cubaan dan mereka berjaya meledakkan gol – sudah tentu mereka berhak terhadap gol itu – tetapi saya fikir kami boleh menjaringkan lebih banyak.

“Ia adalah satu mata dan ianya bagus. Esok saya akan berasa gembira tetapi pada saat ini saya berasa sedikit kecewa, tidak terlalu banyak tetapi sedikit.”

Kemenangan itu bermakna Liverpool kini berada empat mata di hadapan Manchester United yang menduduki tangga keempat.

The Red Devils memiliki dua perlawanan dalam tangan, bagaimanapun, mereka seperti akan memintas pesaing mereka dalam persaingan untuk kedudukan di Liga Juara-Juara.

Odds Liverpool adalah 1.44 untuk berakhir di tangga empat teratas, Man United 2.38.