Conor-McGregor-v-Floyd-Mayweather-Boxing

Bekas juara dunia heavyweight, Mike Tyson mengatakan Conor McGregor “akan tumbang” menentang Floyd Mayweather dalam pertarungan yang sangat ditunggu-tunggu pada 27 Ogos nanti.

T-Mobile Arena di Las Vegas akan menjadi tempat untuk apa yang dijangka akan menjadi pertarungan paling lumayan dalam sejarah kerana bintang UFC McGregor membuat pertukaran kepada tinju untuk menentang Mayweather.

Kedua-dua pesaing terlibat dalam perang mulut dalam press tour baru-baru ini untuk mempromosikan pertarungan itu, dan kedua-dua mereka sekarang sedang membuat persiapan menjelang pertarungan tersebut.

McGregor baru-baru ini mendapat sokongan daripada bekas petinju Paulie Malignaggi dengan petinju asal Amerika itu mengatakan ahli MMA itu mempunyai peluang untuk menyebabkan kekecewaan besar pada malam pertarungan.

Bagaimanapun, Tyson mempunyai pendapat yang berbeza dan menyokong Mayweather, yang telah keluar dari persaraan untuk bertarung, dan dia akan menewaskan lawan UFCnya untuk menambah rekod tanpa kalahnya kepada 50-0.

“McGregor akan terbunuh,” katanya, seperti yang dipetik dari BoxingScene.

“Saya marah kerana saya fikir mereka akan menggunakan peraturan MMA melawan tinju, kerana ianya tentang tinju – dapatkah peninju mengalahkan ahli MMA itu?

“Jadi McConor meletakkan dirinya dalam kedudukan di mana dia akan ditewaskan kerana [Mayweather] telah melakukan itu sepanjang hidupnya, sejak dia masih kecil, dan McConor tidak boleh menendang atau menyambar lawan seperti yang dilakukan dalam MMA. Dia tidak akan mendapat banyak peluang.”

Mayweather, yang akan menjadi pejuang paling berjaya dalam sejarah dengan kemenangan, terletak pada odds kukuh 1.14 pilihan untuk berada di atas, seri terletak pada 29.00, manakala McGregor pada odds 5.50 peluang untuk menyebabkan kekecewaan besar.