Paul-George-NBA-Oklahoma-City-Thunder

Steven Adams telah menyokong Paul George untuk membawa Oklahoma City Thunder ke tahap yang baru berikutan perpindahan beliau baru-baru ini.

Pemain berusia 27 tahun itu baru-baru ini dibawa masuk dari Indiana Pacers dan perjanjian itu dinilai sebagai luar musim terbaik liga sehingga kini.

George dijangka akan menambah dimensi tambahan kepada Thunder, dengan kerjasamanya dengan Russell Westbrook memberikan cadangan baru tentang potensi gol di Final Persidangan Barat.

Oklahoma tewas dalam pusingan pertama playoff musim lepas, namun kelihatan dalam prestasi lebih baik menjelang permulaan musim baru pada bulan Oktober.

Billy Donovan juga membawa masuk pemain seperti Patrick Patterson dan Raymond Felton dan odds terkini mereka 34.00 untuk memenangi Kejohanan, dengan juara bertahan Golden State 1.53 pilihan di hadapan Cleveland pada 5.50.

Adams menuju musim kelimanya bersama Thunder dan mahu belajar daripada George.

The Kiwi percaya bahawa memiliki pemenang empat kali NBA All-Star ini hanya akan membantu pasukannya maju dalam kempen yang akan datang.

“Ia harus bagus,” katanya kepada media yang berkumpul di kem kejurulatihan Auckland beliau.

“Mereka membawa pemain-pemain yang sangat bagus dan sesuai di bilik persalinan kerana semua itu penting, kerana anda boleh membawa pemain yang benar-benar bagus, tetapi jika mereka memusnahkan bilik persalinan, anda masih akan tewas dalam perlawanan, dan tujuan semua ini adalah untuk memenangi perlawanan.

“Pegawai pengurusan melakukan kerja yang baik untuk menganalisis mereka sebagai individu dan kemudian membawa mereka masuk. Kami hanya bernasib baik kerana Paul George [juga] benar-benar bagus.”