Shkodran Mustafi memuji semangat Mexico

By June 28, 2017Germany-defender-Shkodran-Mustafi-Confederations-Cup

Pemain pertahanan Jerman, Shkodran Mustafi memuji semangat berpasukan Mexico menjelang perlawanan separuh akhir Piala Konfederasi Khamis ini.

Pasangan itu dijangka bertemu di Stadium Sochi’s Fisht dengan pemenang akan bertemu sama ada Portugal atau Chile dalam perlawanan akhir Ahad ini.

Walaupun meninggalkan beberapa pemain bintang, bos Die Mannschaft, Joachim Low, masih mempunyai banyak bakat yang boleh digunakan dan beliau nampaknya menggunakan acara itu untuk melaras formasinya.

Meskipun Jerman masih mempunyai banyak nama yang dikenali, skuad Mexico kurang dipandang tinggi dan walaupun mereka menikmati detik-detik ajaib, sebahagian besar kejayaan mereka dibina atas usaha bersama.

Odds Jerman 1.95 untuk menang di Sochi, dengan odds seri 3.60, sama seperti Mexican.

Mustafi mungkin berada di tengah-tengah pertahanan juara dunia untuk perlawanan tersebut dan akan berusaha untuk membuktikan dirinya, kerana dia berhasrat untuk mendapat tempat dalam Piala Dunia menjelang kejohanan tahun depan di Rusia.

Pemain Pertahanan Arsenal itu menjangkakan ujian rumit Khamis ini, mengakui bahawa memecahkan keazaman dan semangat berpasukan Mexico akan menjadi kunci kepada pasukannya untuk menempah tempat dalam perlawanan akhir Ahad ini.

Kata Mustafi dipetik oleh Goal: “Mexico adalah satu pasukan yang tidak mempunyai pemain bintang, mereka adalah satu pasukan yang bermain dengan baik bersama serta mempunyai banyak pengalaman.

“Anda mesti yakin bahawa mereka akan bermain sebagai satu pasukan dan agresif kerana itu – kerana mereka tidak mempunyai pemain bintang.

“Mereka bermain untuk satu sama lain dan saya fikir itu yang menjadikan mereka begitu kuat.”