LeBron James komited kepada matlamat Cleveland

By July 24, 2017



5/5 - (1 vote)

LeBron-James-Cleveland-Cavaliers

LeBron James tetap komited sepenuhnya kepada Cleveland Cavaliers walaupun Kyrie Irving ingin meninggalkan pasukan tersebut.

Penyerang kecil, James, sedang menikmati musim keduanya di Quicken Loans Arena dan dia telah membantu Cavs mara ke final Kejohanan NBA tiga kali berturut-turut, termasuk ketika memperoleh kejayaan sulung mereka dalam pertandingan tersebut pada tahun 2016.

Pemain pertahanan, Irving, juga telah memainkan peranan penting dalam kejayaan Cleveland baru-baru ini, tetapi nampaknya dia akan meninggalkan pasukan luar musim nanti, kerana dia dilaporkan telah meminta pertukaran.

James difahamkan kecewa dengan hasrat rakan sepasukannya untuk pergi, namun MVP empat kali itu tidak akan mengikut jejaknya, kerana dia merancang untuk menghormati klausa tanpa pertukaran dalam kontraknya, yang bermakna dia akan kekal dengan Cavs sepanjang musim 2017-18.

Pemain berusia 32 tahun itu juga memegang pilihan pemain sebanyak $35.6 juta untuk musim 2018-19, walaupun keputusannya untuk menurut klausa itu mungkin bergantung kepada prestasi Cavs pada musim ini.

Cleveland telah memenangi tiga gelaran Persidangan Timur berturut-turut, tetapi mereka dijangka menghadapi ujian tegas kelayakan mereka dari pasukan seperti Boston, Toronto dan Washington pada kempen yang akan datang.

Golden State dan San Antonio akan menjadi ancaman yang ketara dari Persidangan Barat, walaupun Cleveland terletak pada odds 5.00 untuk menjamin kemenangan keseluruhan dalam Kejohanan akhir musim nanti.