Jose Mourinho gembira dengan kehadiran Fergie

By March 20, 20175/5 - (1 vote)

Jose-Mourinho-happy-with-Fergies-presence

Jose Mourinho telah mendedahkan perbincangan beliau dengan Sir Alex Ferguson untuk memastikan Ferguson merasakan dia boleh masuk ke dalam bilik persalinan Manchester United lagi.

Sejak digantikan oleh David Moyes selepas memenangi gelaran Liga Perdana Inggeris yang ke-13 sebagai pengurus Red Devils pada musim panas tahun 2013, Ferguson telah cenderung untuk menjaga jarak dari pasukan utama.

Ia sama ketika Louis Van Gaal menjadi pengurus tetapi Mourinho menggesa pengurus yang paling berjaya dalam sejarah kelab itu berasa dialu-alukan dalam bilik persalinan.

Ketua Old Trafford itu juga telah mendedahkan bahawa beliau mencadangkan Fergie harus melakukan perjalanan dengan pasukan untuk perlawanan di tempat lawan, bukannya membuat cara sendiri.

“Pada akhir permainan, apabila dia [Ferguson], Sir Bobby Charlton dan CEO turun dan dia satu-satunya yang tidak masuk ke dalam bilik persalinan, saya memberitahu beliau keadaan seperti ini tidak masuk akal, dia perlu berasa bebas untuk melakukan apa yang seseorang dalam kedudukan beliau yang mewakili kelab boleh lakukan, “Mourinho memberitahu saluran televisyen Portugal SIC.

“Persahabatan kami sentiasa sama, SMS, kad hari jadi atau Krismas. Dia mahu pergi dan tidak kembali, mungkin untuk keselesaan sendiri. Saya beritahu dia, ia tidak masuk akal, kita pergi ke London dengan kereta api persendirian dan Sir Alex, pergi dengan kereta. ”

Sebagai duta Manchester United, Mourinho berkata ia adalah patut dan sesuai bahawa Ferguson dilayan dengan betul.

“Beliau penuh rasa hormat sehingga beliau merasa sedikit malu dalam pendekatan ini; seharusnya kita membuat dia berasa dijaga, dan membuat dia merasa bahawa dalam kepala kita tidak ada hantu,” tambah beliau.

“Dia akan sentiasa menjadi duta untuk kelab ini tetapi dia telah melakukannya setakat yang dia mampu dari bilik persalinan.”

Pasukan Mourinho 2.38 untuk berada di tangga empat teratas dalam Liga Perdana Inggeris musim ini ekoran kemenangan 3-1 di Middlesbrough, Ahad lalu.