Henrikh Mkhitaryan – kesabaran saya berhasil

By March 31, 20173/5 - (1 vote)

Henrikh-Mkhitaryan-My-patient-approach-worked

Pemain tengah, Henrikh Mkhitaryan mendakwa bahawa dia tidak pernah bimbang tentang kerjayanya di Manchester United, walaupun perkembangan perlahan di Old Trafford.

Bekas bintang Borussia Dortmund itu terabai pada permulaan musim ini oleh pengurus Jose Mourinho.

Dia hanya membuat satu penampilan sebagai pemain simpanan dalam dua setengah bulan pertama kerana Mourinho merungut tentang tahap kecergasannya.

Dia tampil dalam aksi Liga Europa dan tidak menoleh ke belakang, membuat 15 penampilan dalam Liga Perdana Inggeris.

Pemain antarabangsa Armenia itu telah menjaringkan tiga gol dalam liga dan prestasinya telah membantu Red Devils naik ke tangga kelima dalam carta liga.

Ramai menjangkakan dia mungkin meninggalkan kelab itu pada musim panas tetapi pemain berusia 28 tahun itu menegaskan dia tidak akan berputus asa dalam usahanya untuk berjaya di kelab itu.

“Hidup kita ini tidak bernilai tanpa kesukaran,” Mkhitaryan beritahu pemberita.

“Setiap orang mesti dapat mengendalikan kesukaran dan ianya sama untuk saya.” Tetapi tidak sukar bagi saya untuk mengatasi kesukaran ini kerana saya tahu lambat laun saya akan mendapat peluang saya dan saya akan menggunakannya.

“Ya, terdapat beberapa situasi di mana seseorang itu menghadapi masalah yang lebih sukar, tetapi dia mesti bersedia untuk menghadapinya. Saya hanya menunggu peluang saya. Saya berusaha bersungguh-sungguh, menunggu peluang saya, apabila dapat, saya gunakan sebaiknya. ”

Mkhitaryan dijangka akan menentang West Brom pada hari Sabtu dan dia bermain dalam keadaan bersemangat selepas menjaringkan gol pada kelayakan Piala Dunia Armenia menewaskan Kazakhstan.

Pasukan Mourinho menghadapi beberapa minggu yang sukar dalam Liga Perdana sebelum mereka bertemu Anderlecht dalam Liga Europa, mereka berada di odds 2.30 untuk memenangi perlawanan secara outright.