Carlos Sainz Jr ‘gembira’ untuk kekal bersama Toro Rosso

By May 9, 2017Rate this post

Carlos-Sainz-Jr-Toro-Rosso-Formula-1

Carlos Sainz Jr menegaskan bahawa dia “gembira” untuk kekal bersama Toro Rosso di sebalik spekulasi yang mengaitkan dia dengan perpindahan dari pasukan milik Red Bull itu.

Pemain Sepanyol itu telah menikmati permulaan yang agak berjaya untuk musim 2017, dengan mengumpul tiga mata dalam empat perlumbaan setakat ini, termasuk prestasi tempat ketujuh di Grand Prix China bulan lalu.

Pemain berusia 22 tahun itu kini menduduki tempat kesembilan dalam Kejuaraan Pemandu dan telah mengumpul sembilan mata lebih daripada rakan sepasukannya Daniil Kvyat tahun ini.

Prestasi Sainz mendapat perhatian oleh pasukan saingan Toro Rosso, dengan Renault nama terbaru yang akan dikaitkan dengan perpindahan pemain kelahiran Madrid itu.

Pemain muda yang baru bertanding di musim Formula 1 yang ketiga itu mengakui dia berbesar hati dengan laporan berkenaan minat terhadapnya, tetapi dia gembira untuk kekal bersama Toro Rosso, terutamanya kerana dia senang dengan hubungan kerja yang kukuh dengan pengarah teknikal James Key.

Ditanya sama ada dia berasa terhad di Toro Rosso, Sainz memberitahu El Confidencial: “Tidak, saya rasa saya berada di tempat di mana orang menyedari kebolehan saya dan saya berbesar hati kerana terdapat individu-individu yang fikir bahawa saya harus menyertai pertempuran kereta untuk kemenangan dan banyak lagi.

“Kereta saya juga menyumbang kepada saya. Toro Rosso adalah satu pasukan yang sangat serius yang perlahan-lahan menunjukkan bahawa ia boleh melakukan sesuatu dengan bagus bersama pasukan teknikal yang kuat.

“Banyak pasukan besar mahu mendapatkan James Key. Kami mempunyai bajet, ia bukan yang paling tinggi tetapi kami masih dapat melaksanakan tugasan. Hari ini, saya berasa gembira berada di sini.”